Ny 0B5 logga

Spolning Automat/DSG Växellådor


Vi utför numera även spolning av växellådor med vår Motorvac TransTech III spolmaskin.

Efter en växellådsspolning kan man förvänta sig jämnare växlingar och förlängd livslängd så sin växellåda.

En automatväxellåda innehåller ca 8-10L olja och vid ett vanligt byte så kan man endast få ut ca 40% av den gamla oljan då gammal olja stannar kvar i kopplingar, converter och ventilhus. Med en spolmaskin kan man spola igenom hela lådan och få ut den gammla oljan som inte rinner ut vid ett vanligt oljebyte och på så sätt byta 100% av oljan.

Växellådsolja förorenas inte på samma sätt som vad motor olja gör men värme sliter ut oljan och den får även restmaterial i sig från det normala slitaget på växellådan. Detta gör att växellådan inte fungerar optimalt och slits även ut snabbare. Vi rekommenderar generellt att byta olja var 6000e mil, eventuellt oftare beroende på körstil. Vi använder oss av tillverkarens rekommendationer och använder enbart oljor med hög kvalitet (Original eller bättre).

En spolning kan lösa enklare problem på växellådor, till exempel något för hårda växlingar. En spolning kan dock inte lösa mekaniska eller elektriska fel på växellådan och om vi blir informerade om eller upptäcker ett faktiskt fel så kommer vi rekommendera en reparation istället.

Innan en spolning kommer vi alltid läsa av felkoder på bilen och eventuellt provköra den för att se så där inte är några fel.
 

Kontakta oss för få tid samt prisuppgift för en spolning